Ananas fantazija

Osvježite se uz minimalno šećera


Objavljeno: 29.04.2012.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 2849 puta

Sastojci:

Tijesto
6 jaja
12 dag šećera
12 dag glatkog brašna

Krema
2 dl mlijeka
10 dag šecera
5 žumanjka
1 vanilin šećer
2 dag (2 vrećice) želatine u prahu
5 dl slatkog vrhnja
veća limenka ananasa

Šaum
5 bjelanjka
20 dag šećera
par zrna soli

Ostalo
5 dag čokolade za kuhanje (za ukras)
3 jušne žlice mlijeka

Priprema

Tijesto
Umutite čvrsto bjelanjce sa prstohvatom soli i dvije žlice šećera.

Žumanjce mutite sa preostalim kristal šećerom dok se šećer ne rastopi, zatim dodajte brašno i na kraju lagano pripojite snijeg od bjelanjaka.

Stavite peći u nauljenu i pobrašnjenu srednju tepsiju (25 X 35 cm) u zagrijanu pećnicu na 180 st.C oko 20 minuta.

Ohlađeni biskvit popršćite mlijekom. 

Krema
Mlijeko, žumanjke, šećer, želatinu i vanilin šećer dobro izmiješajte te stavite na paru i miksajte dok smjesa ne postane pjenasta, gusta i glatka, cca 10 minuta te ostavite da se ohladi.

Izradite slatko vrhnje, spojite ga s kremom od žumanjaka i propasiranim ananasom te premažite biskvit.

Šaum
Bjelanjke, sol i šecer umutite te miksajte na pari dok se šećer ne otopi i šaum postane gust, sjajan i čvrst (cca 7-8 min) te premažite preko kreme.
Kolač ukrasite ribanom čokoladom. Dobro ga ohladite pa režite na kocke.

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy