Baš je divno biti žena

Zašto je ponekad gnjavaža biti žensko, a koje predonosti ipak uživamo


Objavljeno: 27.03.2012.

Foto: Karmen Poznić
Pogledano: 2735 puta

Ponekad je lijepo biti žena, ali ako ćemo iskreno, najčešće je to gnjavaža. Svakodnevno šminkanje, prevrtanje ormara u potrazi za nečim što još niste odijenuli, kuhanje, čišćenje, čuvanje klinaca… radnje su koje će u najvećem broju slučajeva obavljati žena. Ako se koji put i požalimo, od muškaraca slušamo kako oni popravljaju aute, mijenjaju žarulje, idu u vojsku i kako je sve to teže od ovog što mi radimo.

Zato pokažite tekst koji slijedi svome muškarcu – kad vidi sve ove divne stvari na hrpi, možda će vas cijeniti trunku više :)

Menstruacija

Kad je Eva ubrala jabuku sa zabranjenog drveta i dala je Adamu, Bog se jako razljuti te kaže: - Krvavo ćes mi to platiti!

Eva će na to: - A, jel može u ratama?!

Eva, Eva... Šalu na stranu, menstruacija je valjda najveća tlaka koju žena ima u životu. Svaka čast majci prirodi, ali zar zbilja očekuje da ćemo se neprestano razmnožavati od maltene 10. do 50. i konstantno rađati djecu? Pardon prirodo, ali zadnji put kad sam se pogledala u ogledalo nisam vidjela rasplodnu kravu. Zar stvarno nije postojao bolji način, tipa jedna menga godišnje, ako nam slučajno padne napamet napraviti potomka?

PMS

Divna nuspojava menstruacije. Osim što smo blagoslovljene jednomjesečnim krvarenjem, naši hormoni apsolutno podivljaju i od nas naprave histerične aždajetine koje gutaju tonu čokolade dnevno, a ako se i probamo opravdati našim gorim polovicama s ta tri slova, nonšalatno će nam reći da smo mi u PMS-u ionako cijeli mjesec.

Rađanje

Kad smo već u tim temama, razlog zbog kojeg uopće imamo menstruaciju je rađanje. Kad se jednom i odlučimo na djecu nakon stotina uzaludnih menstruacije, slijedi nam to divno čudo. Ok, naravno da je divno čudo dati nekome novi život itd., ali zar to stvarno mora biti toliko bolno? Zašto rađanje mora izgledati kao da pokušavamo progurati lubenicu kroz ključanicu? I zašto žene nakon rađanja dobiju momentalnu amneziju, zaboravljaju na bol i odluče si tako nešto priuštiti još nekoliko puta?

Čišćenje, spremanje, odgajanje djece

Iako postoji nekoliko primjeraka muškog roda koji pospremaju, ajmo realno: kad ste zadnji put vidjeli svog tatu ili brata da su se sami primili pospremanja (ako jeste, moji kontakt podaci dostupni su redakciji :))? Obično to radi mama. Čak kada muškima damo neke poslove, oni će se potruditi to majstorski zeznuti kako bismo jednostavno zaključile da su nesposobni i idući put to odmah napravile same. Nisu nam doduše muškarci krivi što smo mi perfekcionistice, ali im se traljavost baš fino poklopila sa spolom. Svaka čast ženskoj multifunkcionalnosti, ali pitanje koliku nam je uslugu u biti napravila. Ovako smo samo odale dojam da možemo čistiti, spremati, odgajati djecu i raditi umjesto da smo bar rad ostavile muškarcima. Pa sad radimo sve. Živio feminizam!

Niže plaće i seksualna zlostavljanja na poslu

A osim što držimo tri kuta doma, kada radimo još i zarađujemo manje od muškaraca. Puno njih neće nas ni zaposliti zato što smo žene pa bi vjerojatno trebale biti zahvalne što radimo, bez obzira na to što će neke od nas s vremena na vrijeme od svog šefa morati slušati seksualne pošalice, pa čak i konkretne seksualne prijedloge.

Odmjeravanja, šlatanja i fućkanja bauštelaca

Kad smo već kod seksualnih prijedloga, koliko puta ste se samo htjele ljepše obući i zabaviti s frendicama, a vani bi vam konstantno upadale teške seljačine? Ako vas netko i pljesne po guzi, nedajbože još i nešto gore, sigurno će se naći jedan ili dva komentara: ha, to je i zaslužila, pogledaj kako se samo obukla. I što je najžalosnije, takvi komentari neće dolaziti samo od muškog roda.

*****

Često je teško vidjeti prednosti ženskog roda, kada sve ove divne stvari stavimo na hrpu. No biti žensko ima i nekih svojih prednosti. Kao prvo, ne moramo se mlatiti kako bi dokazali svoju dominaciju u društvu – mi imamo puno sofisticiranije načine za to. Ako nam izbije kakav prištić, za razliku od muškaraca koji će se s nečim odurnim bijelim na čelu morati sramotiti cijeli dan, mi ćemo to poput pravih vizažistica srediti šminkom. Zahvaljujući spolu, često ćemo besplatno dobiti piće, nećemo morati platiti kartu i ako napravimo neku glupost u prometu i nasmješimo se, vrlo vjerojatno nam neće početi trubiti i vrištati da smo idiotkinje. Na kraju, sve se svodi na ovu priču:

Muškarac: Muškarci su jači od žena.

Žena: Molim? Možete li nositi bebu od 3 kg u trbuhu 9 mjeseci? Možete li kuhati, čistiti i razgovarati na telefon u isto vrijeme? Možete li spaliti si čelo s uvijačem za kosu i ne žaliti se? Možete li hodati cijeli dan u petama od 12 cm?...Možete li plakati cijelu noć, a zatim se probuditi ujutro kao da je sve u redu?

Sjetite se dečki, žene su bespomoćne samo dok im se ne osuši lak za nokte.

Komentari
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 2198 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 2213 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 2288 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 2377 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 2310 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 2482 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy