Biranje riječi u vezi

Kada i što reći u vezi nije najlakša odluka


Objavljeno: 19.01.2012.

Foto: Petra Nenadić
Pogledano: 1911 puta

Čak i vrapci na grani znaju odgovor na vječno pitanje: „Dragi, izgledam li debelo u ovome?“. Iako se i dalje zna naći muškarac koji će hrabro i blesavo odgovoriti s „da“, vjerojatno je stvar u tome što se žene već odmalena "dresiraju“ da svojim prijateljicama, a i bližnjima, skrivaju bolnu istinu. Postoje li slična pravila u vezama?

Nakon prvih tinejdžerskih romansi, pretpostavlja se da u vezu ulaze odgovorni, zreli i izgrađeni ljudi. Veza se, između dvoje takvih ljudi, treba temeljiti na poštovanju, iskrenosti i povjerenju. Međutim, uvijek postoje istine koje želimo ili manje želimo čuti.

Primjerice, partner je otišao na bezazleno piće s bivšom curom. Nije to smatrao bitnim jer mu je, jel, bivša, ali ga je vidjela vaša poznanica i u (upitnom) dobronamjernom razgovoru vam tu informaciju spomenula. Ovisno o tom kakva ste osoba, partneru ste doslovno ili bar u mislima iskopali oči zato što vam je informaciju prešutio i zbog toga, od naizgled bezazlene situacije, napravio problem. Mogli biste čak reći da vam je i lagao jer kad ste ga pitali kako to da je došao nešto kasnije, rekao je da su imali gužvu na poslu.

S druge strane, sljedeći tjedan otišli ste zajedno na večeru. Vi ste se sredili i sami sebi izgledali kao Audrey Hepburn, a on vas je, već nakon što ste izašli, pitao zašto ste iskombinirali baš tu haljinu i taj šal jer apsolutno ne idu jedno s drugim. Ovisno o tom kakva ste osoba, partneru ste doslovno ili bar u mislima iskopali oči jer vam je dao iskren komentar. I dok ćete vi šiziti da izgledate kao da vas je krava prožvakala i htjet ćete se ići doma presvući, on će se braniti činjenicom da se nakon incidenta s bivšom zarekao da će govoriti istinu i samo istinu, tako mu Bog pomogao.

Eh, žene...

Ponekad ni mi same sebe ne razumijemo. Jedan dan ćemo se ljutiti na frendicu što smo pola dana hodale s razmrljanom maskarom, a nije nam rekla, sljedeći put kad nas iskreno upozori da imamo mrlju ispod oka, ne znajući da smo se samo malo ekstravagantnije našminkale, kroz zube ćemo promrmljati "hvala“, a misliti si „što si ona umišlja da je neka vizažistica, a donedavno se šminkala kao prostitutka“.

Ipak, prijatelji su, bez obzira na neukusno šminkanje, uvijek tu. Veze su pak osjetljivije i u njih treba uložiti dosta razmišljanja i osjećaja. Svi želimo iskrenost, ali s dozom uljepšavanja. Ono što muškarci nikad neće shvatiti je da u svakoj od nas, koliko god prelijepa i pametna bila, čuči mala nesigurna curica koja kao da još nije izašla iz vrtića. Koju riječi bole. Često ćemo to zamaksirati hinjenom indolencijom, ali bi svijet u globalu bio ljepši da ljudi malo više paze što "serviraju“ drugima. Ne mislite?

Neki će možda smatrati da ovaj članak propagira cenzuru u vezi. Nikako. Ali postoje situacije u kojima hladnoj istini jednostavno nema mjesta, kao npr. u ovom slučaju s nesparenim šalom i haljinom.

Naposljetku, želimo li uistinu čuti odgovor na vječno pitanje: „Dragi, izgledam li debelo u ovome?“

Razmislite o odgovoru prije nego što sljedeći put svog muškarca, nakon što vam pokaže svoje remek-djelo od lego kockica koje je radio dok vas nije bilo, upitate nije li umjesto gubljenja vremena mogao barem obrisati suđe. ☺ 

Komentari
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2807 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 2950 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3024 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3035 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 2841 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 2927 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy