Bivši je BIVŠI

Dobri razlozi zašto mu se ne vratiti


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Stephanie A. Pojatina
Pogledano: 3592 puta

Prekinuli ste s dečkom, i razmišljate o tome kako bi bilo dobro vratiti mu se – ipak ste imali neku sigurnost, neku zajedničku rutinu. Razmišljate o svemu onome pozitivnom, iako je mnogo više stvari koje vas zapravo živciraju, čak i zanemarujute razlog zbog kojeg ste prekinuli. Kakav god to razlog bio, razmislite, ipak je nešto ozbiljno kad vas je dovelo do prekida. Bivšima je mjesto u prošlosti, rijetko koji pokušaj ponovnog spajanja zapravo uspije, a diskutabilno je čak kolko ćete sretni biti, a i kad ćete ponovno prekinuti ako iznova budete zajedno. Kako bismo vam olakšali, donosimo vam 7 razloga zašto se ne vraćati bivšem dečku. Ako se pronađete i u jednom od njih – radije krenite u potragu za novim.

1. Sve u vezi s njim vas živcira

Nekada ste smijali njegovim forama, a sada smatrate da su prejadne i nimalo smiješne, čak vas i neopisivo iživcira ako se on sam počne smijati nekoj od svojih fora. Njegova škemba vam je bila preslatka, tako mekana, kao mali jastučić, a sada… – Molim? Fuj, odurno, ne možete ni zamisliti da s tim legne pored vas, a kamoli NA vas. Ukratko – sve što ste prije obožavali i smatrali slatkim, smiješnim ili što već, sada vam je nepodnošljivo. Mislite da će se to promijeniti? – Sigurno neće.

2. Svađe su samo još gore

Slatke svađice u trajanju od jedne minute prerasle su u beskrajan maraton pun psovki i uvreda. Ionako ste se svađali, a sada kada ga više ne možete podnjeti, svađate se još više. Jednostavno ne možete vjerovati da vaše riječi ne dopiru do njegovog mozga. Što je najgore, uvijek se svađate oko iste stvari. Je li moguće da ste se uspjeli posvađati i tijekom takozvanog procesa mirenja? – Da itekako, jednostavno se ne možete složiti, a niti vi niti on niste spremni promijeniti sebe. Vrijeme je da odustanete, ne mislite valjda da će iste svađe izostati u novoj staroj vezi.

3. Kompromis 0 bodova

Koliko god da se s njim bili u vezi, neke stvari su ostale iste. Ponekad ste pristajali na kompromise za dobrobit veze, ali to su uvijek bili VAŠI kompromisi. Ponekad niste možda izašli van s prijateljicama samo zato jer je to on od vas tražio, a s vremenom ste se već i naviknuli na njegove zahtjeve, dok s druge strane, najveći njegov kompromis bio je da ode do dućana umjesto vas. No to su sitnice, što ako je riječ o ozbiljnijim stvarima, poput toga da vi želite djecu, a on ne, vi želite putovati, on ne. Takav odnos, jednostavno zaboravite.

4. Jednostavno vas ne privlači

Gledate ga i ne možete vjerovati da ste se nekoć uspjeli napaliti na tu spodobu. Pogled na njega u vama ne izaziva ni trunke uzbuđenja. Pokušavate se prisjetiti starih dana kada su gorjele strasti, ali i to je već nekako u magli. Iako ljubav, kakva-takva, vjerojatno još uvijek postoji, strast se u potpunosti izgubila i više se ne možete zamisliti s njim u krevetu koliko god se trudili. Zar zaista želite ostati suhi zauvijek?

5. Svi vam govore da nije za vas

Još od trenutka kada ste ga prvi put upoznali s prijateljicama i roditeljima, od njih o njemu slušate samo najgore. Prijateljice ga ne mogu smisliti, a još manje mogu smisliti da ste s njim uopće bili u vezi, a kamoli da mu se opet vratite. I ne, one nisu ljubomorne što vi imate neku “opciju”, one samo žele najbolje za vas. Što se roditelja tiče, kada im ga spomente, mami se digne kosa na glavi, a tata pobjegne iz prostorije. Želite li i dalje mučiti sve oko sebe, a i sebe samu?

6. Sve ste zainteresiraniji za druge opcije

Naravno, još vam je uvijek stalo do bivšeg, ali ne možete poreći da vam itekako gode uletavanja drugih tipova. Udvarača imate na pretek, a možda ste čak već i bili na kojem spoju i to vam se jako svidjelo. Ipak, nikako da naletite na onog pravog. Razmislite, možda je to zato što u svakom drugom tražite neku osobinu vašeg bivšeg. Ma dajte molim vas, pa stvar i je u tome da pronađete nekog potpuno različitog. I naravno, nikako nemojte u svakom tipu kojeg upoznate, tražiti osobine idealnog partnera za vas – to će sve doći s vremenom.

7. A baš vam je bilo “lijepo”

Još neko vrijeme nakon prekida veličate lijepe trenutke, “bilo vam je tako lijepo”. No je li zaista? – Nije. U vašim mislima uvijek ćete se sjećati lijepih trenutaka, to je prirodno, a one loše, uvijek ćete potisnuti negdje duboko u sebi. To što vam je dva puta u razdoblju od dvije godine kupio ružu, zapravo nije pohvalno. I tu ružu kupio je baš slučajno onda kada ste već bili na rubu prekida. Uglavnom, da ne kompliciramo, uzmite komad papira i na njega napišite sve pozitivno iz vaše veze, ali i sve negativno – budite realistični, mogu vam i prijateljice pomoći. Vidjet ćete koja će strana prevagnuti.

Da utvrdimo gradivo

Vraćanje bivšem dečku UVIJEK je loša ideja, baš uvijek. Slikovito i otrcano rečeno – to je kao da iznova gledate film ili čitate knjigu kojoj već znate kraj. Mislite malo na sebe, započnite novi život – bez njega.

Komentari
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3014 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3025 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2798 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 2940 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 2647 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 2770 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy