Bogata sladoledna torta

Zasitna osvježavajuća torta od sladoleda s dva biskvita


Objavljeno: 19.08.2012.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 4969 puta

Kada sunce zažari, a istovremeno se u vama probudi želja za nečim slatkim, a ujedno i osvježavajućim - sladoledna torta pravi je izbor. 

Osim što je idealna za ljetne, vruće dane te će vam zasigurno osvježiti, istovremeno ćete se od ove sladoledne torte, koja se sastoji od bogate kreme i čak dvije vrste biskvita, i dobro najesti. 

S obzirom na to koliko je ova torta bogata sastojcima, a samim time i zasitna, topla preporuka - režite tanje kriške :).

Za pripremu ove sladolene torte trebat će vam otprilike sat vremena, ali će se definitivno isplatiti. Krenimo što prije:

Sastojci:

Žuti biskvit

4 žumanjca
10 dag šećera
1 vanilin šećer
pola praška za pecivo
12 dag brašna
10 dag margarina

Bijeli biskvit

4 bjelanjka
15 dag šećera
1 jušna žlica brašna
5 dag isjeckane čokolade, oraha,
badema, lješnjaka ili sl.

Krema

2 punomasna čvrsta jogorta od 2 dl
1 punomasno kiselo vrhnje od 2 dl
1 vanilin šecer
na vrh noža vanilla back
7 dl slatkog vrhnja
30 dag jagoda ili jagode u konzervi od 400 gr

Priprema:

Navedena količina sastojaka je ukupna količina za dvije kore.

Žuti biskvit

Žumanjke, šećer i vanilin šećer zajedno dobro izmiksajte, dodajte brašno pomiješano s pola praška za pecivo i omekšali margarin. Sve dobro izmiksajte i podijelite na dva dijela.

Bijeli biskvit

Bjelanjke i šećer zajedno izmiksajte u čvrst snijeg u koji na kraju dodajte brašno.

Ovu smjesu takoder podijelite na dva dijela.

Kalup za torte promjera 27-28 cm na dnu obložite papirom za pećenje. Prvo premažite polovinom žutog biskvita, preko žutog premažite polovinom bijelog biskvita. Pospite sjeckanom čokoladom ili nekim od orašastih plodova i stavite peći (u prethodno zagrijanu pećnicu) 20 minuta na 180 st.C. Pečenu koru kad se malo ohladi izvadite iz kalupa i stavite peci drugu koru na isti način.

Krema

Miksajte jogurte, kiselo vrhnje i šećer dok se šećer otopi, dodajte šećer u prahu i vanilla back. U drugoj posudi čvrsto istucite slatko vrhnje uz dodatak kremfiksa i želatine u prahu.

Tučeno slatko vrhnje dodajte u kremu od jogurta, sve dobro izmiješajte mikserom na najmanjoj brzini te na kraju dodajte jagode koje prije toga treba dobro procijediti (ako su iz limenke), kratko još miksajte kako bi se jagode malo raspale i rasporedile po kremi.

Slaganje

Na tanjur za tortu stavite prvo jedan biskvit sa stranom na kojoj su orašasti plodovi ili čokolada okrenutom za gore, zatim oko njega stavite obruč kalupa za torte, premažite kremom, popunite do vrha i pokrijte drugim biskvitom takoder s orašastim plodovima ili čokoladom okrenutom za gore.

Tortu stavite u zamrzivac na 8-10 sati. Prije posluživanja tortu premjestite iz zamrzivača u hladnjak na 20-tak minuta pa toplim nožem prođite unutar stijenki obruča kalupa torte, otvorite ga i maknite. Tortu režite toplim nožem.

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy