Domaći burek

Odličan, hrskavi burek sa sirom


Objavljeno: 23.02.2012.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 5497 puta

Ovaj burek sa sirom je odličan, nema previše masnoće, a kora je fantastično hrskava

Sastojci:

0,5 kg kupovnih kora za pitu
2,5 dl vode
1,25 dl ulja
malo soli

Punjenje:

0,5 kg svježeg sira za posno punjenje

ili za punjenje s dodacima:

40 dag svježeg sira
2 jaja
1 kiselo vrhnje

Priprema:

U lončiću promiješajte vodu i ulje te malo posolite (količina soli ovisi o slanosti sira). Ova se tekućina koristi za prskanje kora pa će ju prije svakog prskanja biti potrebno dobro izmiješati.

Okruglu tepsiju (26 cm) premažite uljem i stavite dvije kore čiji krajevi trebaju prelaziti preko stijenke tepsije (visiti sa strane) te ih poprskajte pripremljenom tekućinom.

Ostatak kora podijelite na tri hrpice po tri kore. Iz prve hrpe kora jednu po jednu stavite u tepsiju gužvajuči ih tako da mogu stati, treću poprskajte tekućinom i pospite izmrvljenim sirom. Isto ponovite s drugom hrpom kora.

 

Iz zadnje hrpe kora, prvu koru nagužvajte, stavite preko sira te poprskajte tekućinom, nagužvajte i stavite drugu koru, poprskajte tekućinom te posupite ostatkom sira. Nagužvajte i stavite posljednju koru te poprskajte tekućinom. Sad sve prekrijte vrhovima kora koje su ostale sa strane preko ruba tepsije i poprskajte tekućinom.

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy