Female.hr rolada

Savršena kombinacija pudinga bourbon vanilije i malina


Objavljeno: 30.06.2012.

Foto: Tihana Koprek
Pogledano: 3111 puta

Kako bi vam zasladila ove vruće ljetne dane, naša Tihana osmislila je Female.hr roladu.

Savršena kombinacija pudinga bourbon vanilije i malina spojena u ovu ekstra finu roladu, osvojit će svako nepce.

S obzirom na to da se ova rolada poslužuje hladna, bit će pravo slatko ljetno osvježenje :-).

Biskvit

8 jaja
8 žlica šećera
8 žlica brašna
pola praška za peciva
1 vanilin šećer

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite bjelanjke od žutanjka te izmiksajte čvrsti snijeg od bjelanjka. Kad su bjelanjci gotovi pomiješajte šećer, žutanjke i vanilin šećer te miksajte dok se ne povežu tj. do ne postanu blijedo žuti. U to ručnom mješalicom umiješajte brašno s praškom za pecivo. Kad se poveže lagano dodavajte snijeg od bjelanjka te ručno mutite, ali ne previše.

Prelijte u protvan od pećnice u koji ste prethodno stavili papir za pećenje te peći cca 10-12 minuta dok ne poprimi laganu narančastu boju. Možete provjeriti i čačkalicom da li je dovoljno pečeno! U međuvremenu pripremite čistu krpu na ravnoj površini.

Čim se biskvit ispeće primite za rubove pek papira i okrenite na krpu tako da papir ostane s gornje strane. Nakon toga lagano maknite papir za pećenje i pažljivo zarolajte biskvit u roladu. Razlog zašto to radimo dok je još toplo je taj da je biskvit još podatan te ne puca. Ukoliko bi to radili kad se ohladi on bi popucao.

Krema

1 Bourbon vanilija puding
500 ml mlijeka
6 žlica šećera
200 ml vrhnja za šlag

Puding kuhajte kako piše na pakiranju i pustite da se skroz ohladi. Kad se ohladi izmiksajte ga te mu lagano dodavajte vrhnje za šlag i nastavite miksati dok ne dobije lijepu čvrstoću!

Slaganje rolade

Maline operite i osušite te ih lagano izgnječite. Biskvit odrolajte te ga lagano premažite kremom i to ne preoviše da nam kasnije ne bi izlazila van. Na rub koji rolate posložitemaline kao što je na sliki i zarolati. Ostatkom kreme premažite roladu te ukrasite malinama. Obavezno dobro ohladite prije konzumiranja.

Dobar tek :)

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy