Gdje su nestala muda?

Kako muškarci bježe od brige i odgovornosti


Objavljeno: 03.02.2012.

Foto: onejustspace.tumblr.com
Pogledano: 3092 puta

Kada čujete riječ muda sigurna sam da vam svašta padne na pamet. Kako god, u daljnjem tekstu riječ muda ćemo upotrijebljavati samo u smislu kako bismo opisali čvrstinu karaktera muškarca u 21. stoljeću.

Kako svaki muškarac tvrdi da je ženin mozak vječni misterij za njihovu vrstu tako je i ženama kada su muškarci u pitanju. Mnogo je toga što žene ne razumiju kod muškaraca no ono što je isplivalo na površinu kao krucijalno pitanje je – pitanje odgovornosti, odnosno, zašto muškarci bježe od obveza i odgovornosti kada su u pitanju veze, tj. brak?

Moderan način života koji mladi danas uživaju, za razliku od svojih roditelja ili baka i djedova, sigurno da su pomaknuli dobnu granicu u kojoj se najbolje „skrasiti“, no svejedno današnji trendovi pokazuju kako muškraci u 30-ima još uvijek nisu spremni osnovati obitelj.

Razlog tome treba pripisati kombinaciji više faktora.

Imati obitelj znači imati se vratiti nekome kada dolaziš s posla, nekome tko će ti potrčati u susret nakon napornog dana, ali isto tako imati obitelj znači odgovornost, kompromis, požrtvovanost i briga. Upravo taj dio najviše plaši muškarce i zbog toga oni bježe od te odgovornosti i pravdaju se kako nisu "spremni“. Pravi razlog je taj što nemaju muda, odnosno, sebični su i nemaju dovoljno čvrst karakter da se nose s potrebama koje obiteljski život nameće.

Lumpovanje svakog vikenda, pijančevanje ili odlazak na more s dečkima ulaskom u brak ili ozbiljnu vezu, pada u drugi plan, a to je za muški rod kao da ste im amputirali jednu nogu (ili muda). Takvi muškarci zamišljaju brak kao zatvor u kojem ga čeka živčana žena s umrljanom pregačom i dvoje djece koje urlaju i vise s lustera.

Isto tako mnoge od njih muka muči kako da budu s tom "jednom“ do kraja života, a taman su mislili još malo pomirisati što ima na „tržištu“. Mnoge dugogodišnje veze koje su bile kvalitetne su prekinute iz jednostavnog razloga što su djevojke bile spremne na brak, a njihovi dečki su mislili kako bi se oni još ipak malo zabavljali. Najsličniji scenariji nakon takvog prekida je taj da se tip oženi s prvom koja ostane trudna i to par mjeseci nakon prekida dugogodišnje veze.

Upravo zbog takvih primjera stope razvoda u Hrvatskoj su sve veće. Dio krivice snose i žene same jer, hvala Bogu, svakakvih ih ima i upravo time se muškarci tješe kako će lako pronaći drugu. Jer čak i žene ponekad pristaju i na vezu bez obveza (dok se ne zaljube pa nastane s*anje) što muškarcima također odgovara zato jer će se razina odgovornostu svesti na minimum.

Mnoga su istraživanja provedena na ovu temu no jedinstvenog odgovora jednostavno nema. Zaključak je taj da su žene te koje više žele obitelj i upravo zbog toga one drže, ne tri, nego sva četiri čoška u kući, jer imaju više snage i volje da se nose sa svim odgovornostima i potrebama koje obiteljski život nameće.

Osim svog službenog radnog mjesta, čeka ju i neslužbeni nakon već odrađenih 8 sati, a to je kuhanje, čišćenje, peglanje i briga oko djece. Žena dok se vrati s posla, čeka ju drugi posao i još k tome mora brinuti kako da dočeka muža lijepa i uredna kako on nebi odšetao do drugog kreveta.

Pa toliko o brizi i odgovornosti, da ne nabrajmo dalje. Svaka čast izuzecima, no većina muškaraca dok dođe kući najede se (radi se o posluživanju niza jela) i onda se baci na kauč ispred televizora i to je to.

Velika odgovornost i briga ih čeka pa tako da im treba vjerovati kada kažu da nisu spremni za brak jer treba to sve istrpiti.

Pa se na kraju svega ovoga pitam ja... Gdje su nestala muda?! Ta njihova muda koja inače, u bilo kojem drugom slučaju, s ponosom ističu i hvale se njima.

Komentari
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2798 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 2940 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 2831 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 2917 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3014 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3025 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy