Isprepletena pita s džemom

Jednostavna pita koja je fina i topla i hladna i u bilo koje doba dana


Objavljeno: 30.09.2012.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 3099 puta

Možda vam se ponekad dogodi da vam pogledom na nešto slatko dođe ideja za neki kolač. Meni se to redovito događa samo što to onda ne zapišem pa mi se taj "klik" mora ponovno dogoditi da bih ideju i realizirala.

Pogledom na prekrasnu boju džema kojeg je kolegica mazala na kruh za vrijeme marende, istog mi je trena krenula misao o kolaču gdje će ta boja doći do izražaja.

Pita s isprepletenim trakama tijesta gdje će viriti prekrasna boja, može biti bilo kakav džem, ali ja sam htjela upravo crveni.

Ova je pita fina dok je topla odmah nakon pečenja isto kao i sljedeći dan kada je hladna, jer tijesto ostaje prhko-sočno.

Osim toga, vrlo je jednostavna za izradu, idealna za popodnevnu kavu ili čaj, pa isto tako za doručak ili večeru uz mlijeko.

Sastojci:

Tijesto

300 g glatkog brašna
150 g maslaca
100 g šećera¸
1 jaje
1 vanilin šećer
korica limuna
pola praška za pecivo

Ostalo

250 g đema od jagoda (ili neki drugi)


Priprema:

Umijesite tijesto, ostavite ga pola sata da odmori u hladnjaku.

Nakon što je odmorilo odvojite 1/3 tijesta za gornji dio. Ostatak tijesta razvaljajte na veličinu tepsije (25x35 cm) pa ga prebacite u tepsiju - rasporedite tako da prekrije dno. Tijesto potom namažite džemom.

Preostalu trećinu tijesta razvaljajte i režite na trake zupčastim nožićem-kotačićem. Trake rasporedite preko džema tako da budu isprepleteni kao mreža s otvorima.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 C. 

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy