Jeste li lovac ili lovina?

Kako love žene, a kako muškarci te kome je draže biti lovina


Objavljeno: 28.02.2012.

Foto: Nika Jurčević
Pogledano: 5721 puta

Uvriježeno je mišljenje da su muškarci ti koji moraju poduzeti prvi korak kada je u pitanju upoznavanje ili šarmiranje neke mlade dame. Muškarac je u tom slučaju lovac, a žena je lovina, ta koja treba biti osvojena, zavedena ili ulovljena. No, je li to uvijek tako?

Postoji mnogo žena koje su nebrojeno puta preuzele inicijativu i iz lovine se preobrazile u spretnog lovca. Ženama, kao ljepšem spolu, na raspolaganju stoji više ''oružja“ kada idu u lov i zbog toga smatra se da bi one trebale proći bolje od muškaraca kada je u pitanju poduzimanje prvog koraka.

Svejedno, mišljenja o ovome su podijeljena između tradicionalista i onih modernih shvaćanja.

Tradicionalisti misle kako je uloga lovca namijenjena striktno muškarcima koji time samo potvrđuju svoj status alfa mužjaka.

Muškarci vole kada žene padaju na njihov šarm i samim činom poduzimanja prvog koraka (i još k tome ako je uspješan) njihov ego se penje do nebesa.

Žene, po tradicionalističkom nauku, nebi smjele prilaziti muškarcima, a te koje to učine žele samo jedno (vjerojatno se radi o nekim prostotama). Ženin prvi korak za tradicionaliste ne smatra se nikakvim prijateljskim činom već strogo oblikovanom seksualnom radnja koja im ne priliči.

Ta teorija je možda prolazila u davnim vremenima, ali danas nailazi na mnogobrojne kritike. Općenito, odnosi na relaciji muškarac-žena su se u mnogočemu promijenili.

Pa tako danas muškarci radije drže cijelu noć bocu piva u ruci nego da priđu djevojci i plešu s njom. Djevojke ne žele posijediti čekajući muškarce da poduzmu prvi korak pa se one same bacaju u lov. Muškarci se opet brane kako su današnje djevojke preumišljene i drže nos do neba i da ih otkantaju prije nego što izuste jednu riječ.

Može se zaključiti da su oba spola su unjela pomutnju u međusobne odnose te više ni sami ne znaju tko kome treba prvi prići.

Scenarij, u kojem je žena lovac, a muškarac lovina, danas je sve uobičajeniji i njega svi oni modernih shvaćanja podržavaju tvrdnjom da su žene danas otvorenije, imaju više slobode i samopouzdanja te zašto i oni nebi bile te koje poduzimaju prvi korak.

Muškarci tvrde da je danas mnogo zamršenije pristupiti i ostvariti neki kontakt s djevojkom jer su se obrasci ponašanja u mnogočemu promijenili. Stoga, lakše im je da djevojka napravi prvi korak i time olakša cjelokupni proces upoznavanja.

Dobar primjer kako žena lovi, odnosno zavodi, može biti uspostavljanje kontakta očima ili blagi osmijeh upućen prema muškarcu. No, nisu sve žene jednako dobre u lovu pa tako imamo i par loših primjera. Divljačkim mahanjem bokova definitinvno je loš primjer te time možete samo srušiti jadnička na pod, a ne pokazati svoje umijeće plesanja ili pak kada mu šapučete na uho kako je on najslađi dečko večeras, a smrdite po alkoholu i luku tako jako da se on onesvijesti i razbije glavu o pod.

Bilo da se radi o muškaracima ili ženama postoje dobri i loši lovci. U svakom slučaju, razradite tehniku lova prije nego što krenete u akciju i ne bojte se priči osobi koja vam se sviđa. Tko zna, možda ju/ga baš vi ulovite☺

Komentari
Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 2843 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 2929 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2809 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 2952 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 2659 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 2781 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy