Kada bivša odbija biti u arhivi

Potencijlna opasnost za vašu vezu ili ipak ne?


Objavljeno: 19.09.2011.

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 3045 puta

Svi mi imamo svoje bivše. Netko više njih, netko manje. Neki su postali bivši/bivše sretnim slučajem, a neki pak nesretnim. Kako god bilo, svaki od njih ostavio je traga u našim životima.

Dobar lijek kako biste zdravo probavili tu osobu je da pamtite samo lijepe stvari koje su vam se dogodile i to spremite u neku malu kutiju u kutak vašeg mozga koji je zadužen za arhivu. Na taj način dajete priliku drugim osobama da uđu u vaš život, a isto tako dajete priliku i sebi samima.

Problem u cijeloj ovoj priči je kada netko silom želi iz te arhive van! Priča zvuči ovako nekako:

Vi i vaš dečko provodite sve slobodne trenutke zajedno, zaljubljeni ste, spremate romantične večere, gledate filmove i radite sve ostale sitnice koje čine vašu vezu ljepšom, a upoznali ste i njegove starce. I dok ste vi u sedmom nebu i mislite kako vam nikad u životu nije bilo ljepše odjednom se pojavi crni oblak iznad vaše veze zvan gospodična bivša.

Da,da, to su upravo one koje bez obzira na svoj ljubavni status ili status njezinog bivšeg dečka (vašeg sadašnjeg) izlaze iz arhive iz mnogostrukih i svijetu nepoznatih razloga. Slatkaste poruke za rođendan, Božić, Novu Godinu, Dan antifašističke borbe i sve ostale praznike i svetkovine poslane u 00:01, kako bi se naglasilo da je on prvi u njezinim mislima, je jedan od uobičajenih top poteza arhiv djevojaka.

Većina djevojaka takvo što nebi smatrala potencijalnom opasnošću za svoju vezu jer vjeruju svojim partnerima. No ako se takve situacije ponavljaju iz godine u godinu to dugoročno može naštetiti vašoj vezi i one (misleći na bivše) to jako dobro znaju.

Spomenut ću još neke od inteligentnih tehnika kojima se služe bivše kako bi privukle pažnju svog bivšeg, odnosnog vašeg sadašnjeg partnera.

Dežuranje na Fejsu i čekanje da on prihvati njezin friend request, mada je već odbijena tisuću osamsto pedest puta, je isto jedan od top poteza. Ali nema veze! To je isto još jedan od znakova koliko ona misli na socijalni razvitak svojeg bivšeg.

Jedan od niskih poteza je laganje o navodnoj bolesti ili o tome kako je nesretna u sadašnjoj vezi zbog psihičkog ili fizičkog zlostavljanja. To je već slučaj za određene ustanove tako da se pokušajte ne naživcirati jer tu ni dragi Bog ne pomaže.

Teško je odrediti trenutak u kojem vi morate nastupiti jer se vaše ponašanje može protumačiti na razne načine – od ljubomorne ludare pa do potpunog control freaka.

Idealna situacija bi bila kad se vi uopće nebiste trebali zamarati arhivom svog partnera, no ovo je slučaj u kojem on igra glavnu ulogu. Ne samo muškarcu, već svakom od nas, javljanje bivših partnera hrani ego, a pogotovo u slučaju kada ste vi izvukli kraći dio.

Na vašem je partneru da se izjasni koje će korake poduzeti u vezi napornog čestitarenja svoje bivše. Bez obzira na kompromis, koji je važan za opstanak svake veze, neke stvari su jednostavno ili crne ili bijele. 

Vjerujem da se zbog ovakve situacije u vama mnogo puta probudio onaj mali vražičak koji je iz petnih žila vrištao: „Zavrni toj kuč... vrat!“. A opet s druge strane, mali anđeo vam govori kako ne vrijedi trošiti riječi na takve djevojke koje se služe vrlo niskim trikovima kako bi pridobile pažnju.

Kako god bilo, vi sadašnje djevojke, uživajte u svojoj vezi i budite ono što ovakve bivše neće nikada biti – dame!

Komentari
Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 2831 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 2917 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2798 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 2940 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3014 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3025 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy