Kokolimičoko torta

Dašak ljeta uz tortu od kokosa, limete i čokolade


Objavljeno: 18.02.2012.

Foto: Tihana Koprek
Pogledano: 2709 puta

U ove, još uvijek hladne dane, dašak ljeta za kojim većina već opako žudi, uvijek dobro dođe. Upravo Kokolimičoko torta, kojoj su pogađate, kokos, limeta i čokolada glavni sastojci, , uvest će dašak ljeta u vaš um i vaš dom. Ova torta, iako ima dosta sastojaka, u biti je vrlo jednostavna za pripremu, a vjerujte, svaka minuta koju provedete pripremajući ovu tortu, itekako će se isplatiti već s prvim zalogajem. 

Sastojci:

Biskvit

120 g šećera
4 jaja
120 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g kokosa

Krema od limete

2 jaja
100 g šećera
50 ml soka od limete
korica 1 limete
2 žlice maslaca
2 dcl vrhnja za šlag

Krema od čokolade

2 šalice mlijeka
1 vrećica pudinga od vanilija
2 žlice šećera
100 g čokolade

Ukrašavanje

3 dcl vrhnja za šlag
1 lime

Priprema:

Biskvit 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Izmiksajte jaja sa šećerom, izmiksajte dosta jako da postanu već bijela pjena tj. da se sav šećer otopi. Brašno i prašak za pecivo prosijte i skupa s kokosom lagano dodajte kremi jaja i šećera. Sve lagano izmiješajte ručnom mješalicom da ostane lagano. Na dno kalupa promjera 26 cm stavite papir za pečenje i NE mažite strane nego samo prelijte kremu u to i 2-3 puta snažno kalupom lupite o radnu površinu da mjehurići izađu. Pecite oko 20 minuta, tj. provjerite čačkalicom. Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se ohladi i nožem odvojite od rubova, izvadite iz kalupa i ohladite do kraja.

Krema od limete

Izmiksajte jaja i šećer na isti način kao i u biskvitu i dodajte sok od limete i koricu. Na parnoj kupki kuhajte oko 10 minuta dok ne postigne konzistenciju džema i maknite s kupke te u vruću kremu dodajte maslac i izmiješajte da se rastopi. Vruću kremu ohladite u kupki hladne vode, i u to umiješajte izmiksani šlag. Stavite u hladnjak do sastavljanja torte.

Krema od čokolade

Pripremite puding po uputama s vrećice, i u još vrući dodajte čokoladu i pustite da se sve sjedini, tj. da se čokolada lijepo otopi. Kremu pustite da se malo ohladi, ali neka bude još malo topla kad se stavlja na tortu.

Sastavljanje

Biskvit prerežite na pola i stavite obruč od kalupa u kojem ste pekli okolo torte. Kremu od čokolade premažite po biskvitu, pustite u hladnjaku da se malo ohladi. Na tu kremu premažite kremu od limuna. Na sve stavite drugi biskvit i ostavite u kalupu oko 1 sat da se malo sve stisne. Kad je stisnuto ukrasite šlagom i limetom po želji :)

 

Bon apetit :)

 

 


 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy