La Čupakabra ide u zaborav

Kako djeluju pojedine metode uklanjanja dlačica


Objavljeno: 22.02.2012.

Foto: Sara Čordaš
Pogledano: 5333 puta

La Čupakabra* je najgori neprijatelj žene (pa i nekih muškaraca). Upravo zato žene već desetljećima, različitim metodama, uklanjaju neželjene dlačice i time La Čupakabru šalju u zaborav. Uklanjanje dlačica, ne samo da podaruje ljepši izgled, već je od iznimne važnosti i za higijenu.

Danas su ženama dostupne brojne metode uklanjanja dlačica, što kod kuće, što u kozmetičkim salonima.

No kako točno djeluje pojedina metoda:

Britvica

Brijajanje je najpopularnija i najjednostavnija metoda otklanjanja dlačica. Za brijanje nije potrebno puno vremena, a rezultat je trenutačan. Osim što je brijanje vrlo brza tehnika, također je i vrlo jeftina, no jedina mana je ta što dlačice nakon brijanja brzo rastu, a i postaje oštre i tvrde. Kako biste što više ublažili brijanje, I kako bi narasle dlačice bile mekše, prije samog brijanja trebali biste omekšati dlačice tako toplom vodom i malo pjene. Potezi britvicom trebali bi biti što nježniji u smjeru rasta dlačica. Također pobrinite se i da britvica ima ugrađenu trakicu s ublažavajućim sredstvom (najčešće aloe verom). Nakon brijanja pobrinite se da dobro navlažite kožu bogatom kremom, losionom ili maslacem za tijelo.

Kreme za uklanjanje dlačica

Kreme za uklanjanje dlačica djeluju na principu da doslovno unište dlaku (ali ne i korijen). Koža će nakon toga biti bez dlačica, glatka i mekana, no ipak postoji određeni rizik. Prije nego nanesete kremu na cijelo područje na kojem želite odstraniti dlačice, svakako na manjoj površini kože prvo isporbajte kako krema djeluje na vašu kožu. Pažljivo slijedite upute uz proizvod, jer takve kreme zbog svojih sastojaka mogu oštetiti vašu kožu ako ih predugo ostavite da djeluju.

Vosak

Iako je ova metoda vrlo bolna, odlična je za uklanjanje dlačica ispod pazuha, s nogu i bikini područja. Nakon što dlačice uklonite voskom, one će rasti sporije, čak i do dva mjeseca, a kako su ovom metodom dlačica ukolnjene iz korjena, bit će i mekše. Ipak, za najbolje rezultate, potrebno je dlačice uklanjati voskom kroz duži period. Jedini problem kod ove metode je taj što dlačice moraju biti nešto duže kako bi se mogla izvesti, te je potrebno biti dlakav, odnosno čekati da dlačice dovoljno narastu, do sljedećeg puta.

Šećerna pasta

Ova metoda slična je onoj s voskom, no iako se može izvesti i kod kuće, sigurnije je i pametnije izvesti je u kozmetičkom salonu. Zagrijana šećerna pasta nanosi se područje s kojeg se žele ukloniti dlačice, ali se dlačice, za razliku od metode s voskom, odstranjuju u smjeru rasta. Ova metoda također ima dugotrajan učinak, jer odstranjuje dlačicu iz korijena, pa traje i od šest do osam tjedana. Novonarasle dlačice također su mekane.

Elektroliza

Ova metoda izvodi se u kozmetičkim salonima, uglavnom je dosta skupa, no učinak je dugotrajan, a može biti i stalan. Za najbolje rezultate, potrebno je nekoliko tretmana pri kojima vrlo tanka igla provodi vrlo slabu električnu struju u folikulu dlačice. Nakon tretmana moguća su oteknuća, crvenilo pa i manji prolazni ožiljci, no sve to nestaje kroz nekoliko dana.

Laser

Još jedna , također skupa, metoda iz kozmetičkih salona. Na područje s kojeg se žele odstraniti dlačice, nanosi se losion koji omogućuje folikuli dlačice da primi energiju lasera koji ju otklanja. Ova metoda najbolja je za ljude koji imaju guste dlake, no za najbolje rezultate, također je potrebno nekoliko tretmana.

 

* La Čupakabra - područje na tijelu prekriveno gustim i/ili dugim dlakama

Komentari
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 2206 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 2221 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 2318 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 2490 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Vlakić, srca, modne piste
Koliko vremena imamo za ispunjenje životnog deadlinea?...
 
Budite vrućije od ljeta!
Prije 2564 dana Ljeto 2014. ne može proći bez ovih stvari - odmah u šoping!...
A kako sada dalje?
Prije 2904 dana Vrijeme nam često pomogne da sve zareze u odnosima pretvorimo u točke...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy