La Kat: Brzinski shopping unutar budžeta

6 savjeta za brzu kupnju odjeće za određenu priliku s limitiranim budžetom


Objavljeno: 18.04.2012.

Foto: Mario Poje
Pogledano: 2917 puta

Nedavno sam zajedno s još 7 drugih hrvatskih modnih blogerica pozvana da sudjelujem u Arena Centar Blogger Challengeu koji organizira portal Krpa.hr.

Natječemo se na način da smo podjeljene u parove. Par blogerica zajedno, iz šešira, na dan izazova u Arena Centru izvuče zadatak tj. prigodu za koju kupuju odjevnu kombinaciju, listu dućana i iznos budžeta koji smije potrošiti. Prva po redu staje na startnu točku te praćena kamerama mora u roku od točno sat vremena sastaviti odjevnu kombinaciju na zadanu temu te unutar zadanog budgeta i naravno vremena. Nakon što je prva blogerica obavila zadatak, kreće druga.

Na prvu loptu nisam bila sigurna je li ovaj challenge pravi izbor za mene, budući da moj blog nije streetstyle blog niti ne postam vlastite odjevne kombinacije, no povjerenje koje imam u Krpa.hr ekipu kao i znatiželja potaknuli su me da ipak prihvatim ovaj izazov.

Nisam požalila, već sam na prvom zadatku naučila par stvari o sebi i načinu na koji vidim modu i biram odjeću pa sam ih odlučila podijeliti i s vama skupa s nekoliko “making of” fotki.

#1 – Slijedite svoj instinkt

Na prvom sam zadatku naučila da je kod brzinskog shoppinga najbolje vjerovati prvotnom instinktu i prvom izboru odjevnog komada bez previše filozofiranja. Dakle kada ugledate boju, tkaninu ili model koji vas na prvu privuče, to je vjerojatno i onaj u kojemu ćete se najbolje osjećati.ALI..veliko ali...

#2  Odredite si budžet i držite ga se

Prije prvog zadatka, kada sam znala da imam određen budžet, bilo me strah da ću na kraju ostati gola u štiklama. Bitno je imati unaprijed određen budžet, dignite cash, kartice ostavite doma. Koliko imate, toliko smijete potrošiti, uvjerila sam se da je više nego izvedivo.

  

#3 – Odaberite jedan ključni odjevni komad i kombinirajte detalje oko njega

Ovo je pogotovo bitno ako birate odjevnu kombinaciju za neki određeni događaj, vjenčanje, zabavu, dejt. Odaberite jedan ključni kvalitetan komad npr. haljinu ili štikle i na njemu nemojte štedjeti, budite sigurni da je taj komad prikladan za mjesto gdje ćete ga nositi, a zatim kombinirajte ostale detalje oko njega. Ja uglavnom kombiniram oko štikli ;)

#4 – Ostanite vjerni vlastitom stilu

 

U situacijama kada imate malo vremena i limitirani budžet, nemojte eksperimentirati s kupovinom odjeće, boja ili krojeva kakve inače ne nosite pa čak i ako su savršeni za priliku za koju šopingirate. U ovakvim se situacijama držite instinkta, provjerenog recepta i vlastitog stila. Ako se radi o prilici u kojoj bi vaš vlastiti stil bio “to much” držite se klasičnih boja i krojeva, a personality pokažite detaljima (nakitom, šminkom, frizurom).

#5 – Istražite nove brendove

Postoje dućani u koje nikada ni ne uđem, jednostavno me ne privlači ili brand image ili vizualni izgled dućana ili nešto treće. Nekada je dobro škicnuti ili ako ste u žurbi samo prošetati kroz dućane koji naizgled ne odgovaraju vašem stilu. Na prvom sam zadatku upravo morala odabrati dio kombinacije u takvim dućanima i ugodno sam se iznenadila onime što sam našla.

#6 – Upotrebljavajte detalje kako biste pokazali svoj personality

Na početku ovog bloggers challangea imala sam osjećaj da postoji unaprijed postavljeno očekivanje da ću se obući kao “modna blogerica” što god to značilo, a plašilo me i to da možda način na koji se ja oblačim nije ono što bi se očekivalo od modne blogerice, tj. nikada se ne pretrpam s nakitom i detaljima. No, bila sam u krivu, tijekom zadatka sam se zbog ograničenog vremena jednostavno prepustila vlastitom instinku te odabrala ključni komad oko kojega sam klasičnim i nekim manje klasičnim, a meni svojstvenim detaljima, nadopunila look da bude samo moj i prepoznatljiv. ☺

*****

Moj prvi zadatak biti će u video obliku objavljen na stranici natjecanja 25.05., stoga držite fige, nadam se da će vam se svidjeti look koji sam složila i da ćete, ako vam se svidi, glasovati za mene.

 

 

La Passion pour la Fashion

Komentari
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 2318 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 2490 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 2296 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 2385 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Vlakić, srca, modne piste
Koliko vremena imamo za ispunjenje životnog deadlinea?...
 
Budite vrućije od ljeta!
Prije 2564 dana Ljeto 2014. ne može proći bez ovih stvari - odmah u šoping!...
A kako sada dalje?
Prije 2904 dana Vrijeme nam često pomogne da sve zareze u odnosima pretvorimo u točke...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy