Ljubavne tortice

Crvene tortice u obliku srca


Objavljeno: 24.02.2012.

Foto: Tihana Koprek
Pogledano: 2777 puta

Ove ljubavne tortice u obliku srca, zahtjevaju dosta truda oko pripreme, no iznimno su zanimljive zbog toga što su doslovno crvene, a svatko kome poklonite ovu torticu u obliku srca, bit će i više nego oduševljen - stoga trud se definitivno isplati.

Pa nije baš lako pokloniti svoje srce, tako ni ove tortice :-)

Sastojci:

Biskvit

250 g oštrog brašna
1/2 žličice soli
1 i 1/2 žlica kakaa u prahu (prosijanog)
120 g maslaca (omekšalog)
250 g šećera
2 jaja (veća)
1 žlica vanilin ekstrakta
240 ml Stepka (mlaćenice) 1-2 žličice crvene boje1 žličica alkoholnog octa
1 žličica sode bikarbone

Ganache krema

200 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica meda

Ukras

Banane
Bijela čokolada
Crveni šećer

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nasjeckajte omekšali maslac u posudu za miksanje i miksajte ga 5 minuta da se omekša i zapjeni. Nakon toga dodajte šećer i miksajte još par minuta. Nakon toga jedno po jedno jaje pa na kraju žlićica vanilin ekstrakta.

2. Brašno, kakao i sol zajedno prosijte u odvojenu posudu. U posebnoj zdjeli izmiksajte mlaćenicu i crvenu boju, dodavajte boju do željene nijanse.

3. Izmiješajte mlaćenicu i boju sa prosijanim brašnom i izmiksajte u pastu. Nakon toga dodajte žutoj smjesi i sve opet izmiksajte. Uh koliko miksanja! ☺

 

4. Na kraju dodajte 1 žličicu octa i sode koju ste zajedno rastopili u jednoj žlici i pustite ih da naprave svoje te dodajte u smjesu. Ocat neće utjecati na okus, ali će zadržati lijepu crvenu boju i zato brže-bolje na pečenje u četvrtastom kalupu oko 35 - 40 minuta.

5. Zagrijte slatko vrhnje do točke vrenja pa dodajte žlicu meda i sve lijepo pomiješajte te prelijte preko usitnnjene čokolade i miješajte dok se čokolada ne rastopi. Stavite u hladnjak na sat vremena da se ohladi pa miksajte do željene gustoće.

 

6. Ja sam rezala biskvit kalupom za srćeka i svako srce prerezala u sredini, premazala ganache kremom i posložila banane pa opet zaklopila drugim dijelom srćeka :)

 

Ukrasila sam rastopljenom bijelom čokoladom i šećerom koji sam obojila sa malo crvene boje :)

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy