Od rastezljivog do čvrstog

Rastezljive trake za čvrste ruke, leđa, trbuh i stražnjicu


Objavljeno: 06.11.2011.

Foto: Screenshot
Pogledano: 2118 puta

Hladni dani, sivilo, rani mrak, čak ni tisuće nijansi zlatne i bakrene na razigranom lišću ne može vas raspoložiti. Svjesni ste činjenice da se morate pomaknuti, pokrenuti, ustati. Svjesni ste da Božić kuca na vrata i da donosi pregršt fine papice. Znate također i koliko ćete tek tada biti demotivirani za vježbanje. Zato recite same sebi: "dosta!" i izvucite omiljenu prostirku za vježbanje!

Da, dobro čitate, nije potrebno napuštati toplinu vlastitog doma. Jedini novitet kojeg biste si trebale priuštiti prije nego se bacite na čitanje uputstva koja slijede i demonstracije istih, su takozvane rastezljive trake. Obično dolaze po 3 u pakiranju (slabo, srednje i jako rastezljive), ali vama je dovoljna samo jedna (eventualno dvije u slučaju da prva pukne od napornog vježbanja).

Rastezljive trake odlična su sprava za one s nešto više mašte i ideja jer takvima će ovih nekoliko vježbi koje ćemo opisati poslužiti samo kao baza za pregršt novih. Odlične su i zato što su mekane, a zbog lijepih boja u kojima ih nalazimo u dućanu, i oku su ugodne (za razliku od bezličnih utega), stanu u svaki kutak sobe, u svaku ladicu (za razliku od npr. bućica) te na kraju - učinak koji će ostaviti na vaše tijelo i više je nego zadovoljavajući ☺!

*Stanite jednom nogom na sredinu rastezljive trake, omotajte njezine krajeve oko dlanova i vucite krajeve trake prema gore, tako da gotovo spojite nadlakticu s podlakticom. Ponovite vježbu 15 puta u 3 serije.

*Pokušajte izvesti istu vježbu uz malu izmjenu - ne podižete rukama krajeve istovremeno već naizmjenično jednom pa drugom rukom. Također u 3 serije 15 puta svakom rukom.

*Provucite traku kroz "rebra" radijatora (ako vam njegov dizajn to dopušta) ili je omotajte oko nečeg dovoljno statičnoga i čvrstog u vašem domu (noge vašeg partnera :P) sjednite na prostirku opruženih nogu, uhvatite krajeve trake i privlačite je prema sebi tako da laktovi vode pokret, 15 puta 3 serije.

*Legnite na trbuh, ispružite ruke ispred glave, uhvatite krajeve trake tako da ih omotate oko ruku (zglobova), podignite prsa od poda i razvlačite traku (odlična vježba za leđa, ruke ali i guzu!) također ponovite kroz 3 serije 15 ponavljanja (razvlačenja).

*Legnite na leđa, podignite noge u zrak, traku "zakvačite“ za tabane, privlačite se uz pomoć ruku (oko čijih zglobova vam je omotan kraj trake) prema gore do sjeda 20 ponavljanja, 3 serije.

*I za kraj - poslastica:

Iskorak, ali na način da svaki put kada iskoračite zadržite tu poziciju, a rukama koje su u uzručenju (dakle, iznad glave opružene) povučete krajeve trake svaki u svoju stranu, 3 puta. Napravite 10 takvih iskoraka svakom nogom i ponovite isto još 2 puta.

Ponovno primjer kratkog, ali itekako efikasnog treninga nakon kojeg ćete osjetiti laganu bol u rukama, leđima ali i trbuhu te stražnjici. No svaka od nas jako dobro zna da ljepota boli pa stoga- navalite na prostirke i rastezljive trake, drage moje dame ☺ !
 

Komentari
Bacite se na nerad
Kako se isključiti, opustiti i ne misliti na obaveze...
 
Harmonija i sklad između
Prije 2943 dana Kako postići obostrano razumijevanja i ravnotežu u muško-ženskim odnosima...
Brz život, malo novca
Prije 2992 dana Kako se nositi s problem napadaja panike...
Silk Milk konačno u
Uz Ledo Spomenar stvorite nove uspomene za pamćenje...
 
Neodoljiva topla čokolada, mmm...
Prije 2402 dana Otkrivamo vam mjesto gdje pripremaju najbolju!...
Jedna ulica, tisuću okusa!
Prije 2616 dana Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu...
Napunite baterije!
Ove namirnice dati će vam dovoljno jakosti i snage za izvršavanje svih...
 
Voda kao lijek
Prije 2288 dana Kako biste se liječili vodom, potrebno je svako jutro popiti četiri čaše...
Oživi me!
Prije 2464 dana Znate li kako možete spasiti nečiji život? ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy