Pita s tikvicama

Fino kao toplo i kao hladno

  • Ovo je opis

Objavljeno: 18.10.2011.

Foto: Ana V. Đurđević
Pogledano: 8100 puta

Sastojci za protvon 30x18 cm:

500 g tikvica
5 jaja
110 ml ulja (maslinovo ili suncokretovo)
120 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
160 g bijelog kravljeg sira*
pola žličice soli (količina ovisi o slanoći sira)
40 g sušene rajčice**

Priprema:

Tikvicu ogulite i naribajte na krupno. Stavite u cjediljku, poslolite i promiješajte, ostavite oko pola sata da se ocijedi od viška vode.

Jaja i ulje umutite mikserom. Prosijte brašno i prašak za pecivo i dodajte jajima i ulju. Sve dobro promiješajte i dodajte ocijeđene tikvice, koje prije ubacivanja još dodatno rukama iscjedite. Umiješajte izdrobljeni/naribani sir i dodajte sol.

Protvon obložite papirom za pečenje ili bogato namažite maslacem i posujte brašnom. Ulijte masu s tikvicama i pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C dok se površina kolača ne zapeče i dobije zlatnu boju. Ako niste sigurni je li tijesto pečeno, zabodite čačkalicu u sredinu, ako izađe suha, pita je gotova.

 

*umjesto bijelog sira, možete staviti 120 g trapista.
**umjesto sušene rajčice možete dodati jednu naribanu mrkvu; po površini kolača se mogu poslagati polovine cherry rajčice; malo nasjeckanog suhog začina.

Pita se može poslužiti i topla i hladna.

 

 

Više Aninih recepata možete pronaći ovdje

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy