Podgrijte zimu uz Feng Shui

Ubijte zimsku depresiju u vašem domu malim Feng Shui trikovima


Objavljeno: 04.01.2012.

Foto: villapaprika.no
Pogledano: 2366 puta

Pretpostavljam da ste onaj osjećaj topline i živosti zime već pomalo zaboravili i da počiva pod poklopcem kutija s božićnim tricama....Možda i vas, kao i mene, polako čupka za kosu i gura u leđa neka nestrpljivost i nervoza za proljećem?

E, pa, pravo je vrijeme za ubijanje zimske depresije malim Feng Shui trikovima.

Zima je sama po sebi razdoblje kada volimo ugostiti i biti ugošćeni, jer kratki dani ostavljaju malo mogućnosti za susrete u prirodi, a u smislu Feng Shuia simbolizira vrijeme introspekcije. Iskoristimo stoga zimsku letargiju i za susrete sami sa sobom.

Raspršite zimsku tamu dobro postavljanom rasvjetom u svojem domu. U zimske dane kada nam nedostaje sunca, širok spektar rasvjete od poda do stropa i svakog kutka vašeg doma osigurat će vam dobro raspoloženje, podići razinu energije i učiniti vas vedrijima.

Zima je pomalo i razdoblje osamljenosti. Uredite si neki svoj mali kutak za zimska lješkarenja, razmišljanja, razgovore sa sobom. Dekica, jastučić, lampica i stolić obavezni!

Kuhanje je divna zimska aktivnost koja grije sve vaše ukućane mirisom, a dobro raspoloženje ide pod ruku s ukusnim obrokom. Kuhajte, sjeckajte, smišljajte nove okuse, istražujte.....ali obavezno jedite zdravo!

Dotaknite nebo! Ako niste na vrhu nebodera kao ja, onda nebo možete dotaknuti visokim predmetima u svojem domu, na primjer uskom visokom policom, visokim biljkama, stolcem uskog ravnog naslona....niski predmeti pojačavaju osjećaj tjeskobe. Okomiti uzorci na zidu integrirani u vaš životni prostor također podižu raspoloženje i tjeraju zimsku depresiju.

Postoji sigurno u vašem domu neka ladica koja je samo vaša. E, jako je važno da je ispunite stvarima koje vam podižu raspoloženje. Mogu to biti vrećica cimeta, eterično ulje lavande, medenjaci koje vam je darovala prijateljica, vrećice čaja koje ste pospremili u džep nakon doručka u hotelu za nedavnog zimovanja ;), ma sve što vam pruža utjehu....Neka to bude vaša zimska ladica dobrog raspoloženja, posegnite svojim nosićem u nju svaki dan! (Ja imam svoju zimsku ladicu. U kuhinji, treća po redu. U njoj su medenjaci, cimet, crvena šalica s bijelim točkicama koju moji klinci zovu Sretno vrijeme, vrećice instant kave, nekoliko drvenih kutijica, suhi svežnjić limunske trave, crveni mirišljavi flomić a šljokicama, vrećice čajeva......i stvarno djeluje na raspoloženje, kada je otvorim, odlutam u neki oblačak gdje je sve jako dobro.....)

Boje, boje, boje....to svi znamo, imaju snažan učinak na naše raspoloženje. Ove zime počastite svoj dom detaljima u boji kuhanog vina, juhe od bundeve, medenjaka, ranog proljeća.... a crnu, sivu, ljubičastu i plavu ostavite za neko drugo godišnje doba.

Raskrčite si put, očistite sav nered, maknite sve što guši vaš prostor, napravite mjesta svojim nogama da vas mogu voditi iz prostorije u prostoriju ne preskačući prepreke, i vaš će duh biti zadovoljan. Ujedno, priuštite si neko šuškanje, povremeno uključite stropni ventilator, neka lišće vaših sobnih biljaka malo zašušti i otjera ustajalu energiju, neka zavjese malo zalepršaju. Izradite zimske mobile i pustite ih da zaplešu svaki puta kada prođete pokraj njih.

Ne ljutite se na duge večeri, prigrlite tamu. Jedite večere uz svijeće, igrajte igre s vašom djecom, uživajte u filmskim večerima, slušajte glazbu ....pođite i ranije u krevet...... ne nužno na spavanje.

 

 

Komentari
sretnovrijeme 10.01.2012
Hvala na lijepim željama, sve naj naj i tebi. Pogledaš lli kroz prozor, toliko je sunca da se čini kako proljeće već proviruje iza suhih grana....:))). Za čas će stići!

i_verunica 07.01.2012
Ubijanje zimske depresije, i ne samo zimske...da draga, upravo mi to treba... Sve najbolje u Novoj i u očekivanju proljeća. Lijep pozdrav.

i_verunica 07.01.2012
Ubijanje zimske deopesije, i ne samo zimske...da draga, upravo mi to treba... Sve najbolje u Novoj i u očekivanju proljeća. Lijep pozdrav.

Vjerovati sebi ili ...
Samo vjerovanjem u sebe postižemo zacrtane ciljeve i gradimo vlastiti život...
 
Krivo je ovo u
Prije 2961 dana Koliko smo i što zapravo spremni tolerirati...
Ostvarite svoje želje
Prije 2970 dana Otkrivanje snage u sebi za ostvarenje svake želje...
Atina: Mama d.o.o.
Kada na prvu izostane postnatalni entuzijazam...
 
Slušaj me sine
Prije 3306 dana 14 načina kako komunikacijom odgojiti poslušno dijete...
Najveći mitovi o trudnoći
Prije 3369 dana Što zapravo smijete, a što ne tijekom trudnoće...
Gumena traka obložena satenom
Zašto zahvaliti ljudima koji guraju nos gdje mu nije mjesto...
 
Sumnja da mutim s
Prije 3049 dana Što učiniti kada vaša prijateljica sumnja u vaše namjere s njezinim dečkom?...
Borba s vjetrenjačama zvanim
Prije 3060 dana Brinemo li se ponekad previše što drugi misle nama?...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy