Posrnuli Stojko

Što napraviti kad njegova alatka zakaže


Objavljeno: 21.02.2012.

Foto: Petra Nenadić
Pogledano: 2660 puta

Vjerojatno najneugodnija stvar koja se može dogoditi jednom muškarcu je da zakaže upravo u svojoj muškosti. Probajte samo zamisliti situaciju na način da želite impresionirati frajera na prvom spoju i nakraju se pojavite u razderanoj haljini, razmazane maskare i očerupane kose. E, ovo je još jedno sto puta gore.

Po najprimitivnijim načelima, smisao muškarca i žene je reprodukcija. To je primarni nagon koji nas navodi na odnose, ako ostavimo emocije sa strane. Što je onda muškarac koji ne može obaviti svoju glavnu životnu funkciju? Ništa posebno, samo muškarac.

Naime, ako vam se dogodi slična situacija, vjerojatno ćete dobiti poriv za dizanjem panike. Jao, ne sviđam mu se, jao odurna sam mu, jao sigurno me vara, jao ostat ću stara usidjelica s 46 mačaka.

No, istina je daleko od toga.

Ako je riječ o prvom odnosu, i muškarci su od krvi i mesa, pa tako i emocija, iako oni to ne žele priznati. I njih je često strah, i oni se žele nekome svidjeti, i oni žele biti voljeni. Čak i ako nisu u pitanju emocije nego je čisto pred njima neka predobra ženska, i najhrabriji će se kojiput ustrtariti. Zato je vrlo realna mogućnost da alatka zakaže već kod prvog puta.

U tom slučaju, trebali biste odmahnuti rukom, situaciju svesti na šalu i, ako vam je stalo, pokušati opet idući put. Najvažnije je da ga uvjerite da vam je ugodno u njegovom društvu, da vi njega želite kao i on vas i da se neće svijet srušiti ako vam jedna večer propadne (u seksualnom smislu). Ponovi li se to i do nekoliko puta, najpametnija odluka bila bi da s njim porazgovarate o tome što ga muči. Možda ima neke brige koje ga more nevezano uz seks, možda ga još pati bivša (držimo fige da nije to), a možda je i neiskusan.

U dužoj vezi, stvari se pomalo kompliciraju. Kako nakraju objasniti činjenicu da je bilo sve u redu mjesecima ili godinama do maloprije kad ste bili pod plahtama, a on je zakazao? U ovom slučaju, opravdanje definitivno nije trema, ali to opet nije razlog za dizanje uzbune. Kako i nama misli znaju odlutati te nas naša ženska multifunkcionalnost ponekad odvuče od stvari koje bi nam trebale biti bitnije u tom trenutku, tako se i muškarcima ponekad dogodi da malo zastrane, pomisle npr. na svoju baku koju su zaboravili nazvati taj dan i - opla, ode. Također, što smo više opušteni u vezi, to smo manje koncentrirani na intimu i na zadovoljenje partnera i dopuštamo da nam druge stvari postaju bitnije u životu. Zato je stres još uvijek glavni uzrok Stojka u padu – iako se muškarci često prezentiraju kao racionalni, logični i hladnokrvni gadovi, na njih itekako mogu utjecati obiteljski, financijski ili poslovni problemi.

Najgore što se može dogoditi je da partner s vama ne podijeli ono što ga muči, a vama onda ne preostaje ništa nego da si čupate kosu i dramite da ga ne privlačite. Zato prije nego što počnete šiziti i optuživati ga da je sigurno spavao s onom malom plavom s posla kad s vama ne može, probajte ostati mirni, pitati ga muči li ga nešto i pričekati neko vrijeme dok vam sam ne priđe kad bude posve siguran da je to ono što želi (i može) u tom trenutku.

Na kraju, najgori problemi koji Stojka mogu mučiti su oni zdravstveni. Erektilna disfunkcija problem je kojeg u određenoj točki života iskusi najmanje 90% muškaraca, a uzroci mogu biti razni: od dijabetesa, bolesti kardiovaskularnog sustava, hormonalne neravnoteže, pušenja, alkohola i droga te nuspojave raznih lijekova i drugo.

Takvi problemi mogu se liječiti raznim tabletama, od sintetičkih pa do biljnih, no najvažnija stvar je da svom muškarcu pokažete da nije ništa manje muško zbog problema koji mu se događaju. Niste ni vi uvijek raspoloženi za seks. A to je i jedan od načina kako možete protumačiti njegov problem. Samo polako, bez drame!

*****

Dakle, iako problem posrnulog Stojka može biti bezazlen i vi uopće ne morate biti uzrok tome te se može riješiti iskrenim razgovorom, ipak budite svjesne toga da Stojko može posrnuti i ako ga vi kao žena (više) ne privlačite, ako vas vara ili pak ako ga žene općenito ne privlače – no to ćete vjerojatno brzo i same skužiti pa to više neće biti i vaš problem.  

Komentari
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 2648 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 2771 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2798 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 2941 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3015 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3026 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy