Ražnjići od rolane piletine

Pripremite se za sezonu roštilja


Objavljeno: 10.03.2012.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 4946 puta

S ovim toplijim, ali još uvijek ne toliko toplim danima, zasigurno već maštate o roštilju. Ražnjići, ćevapi, mmmm... 

Kako biste se kvalitetno pripremili za sezonu roštilja i pripremu ražnjića, donosimo vam recept za ražnjiće s rolanom piletinom, koje možete ispeći i u tavi. 

Sastojci za 5 osoba:

0,5 kg pileća prsa (4 filea)
2 čena češnjaka
4 žlice pasirane rajčice
10-15 dag pršuta ili pancete (8 feta)
malo suhog bosiljka
malo ulja za prženje
1 dl bijelog vina
5 štapića za ražnjiće (Ukoliko su drveni onda ih je potrebno 30 minuta prije namočiti u vodi)

Priprema:

Bijelo pileće meso razrežite tako da se dobije veći komad mesa. Preko folije ju lagano rastanjite čekićem za meso.

U šalici pomiješajte pasiranu rajčicu, sitno nasjeckani češnjak i bosiljak pa time premažite svaki komad rastanjenih pilećih prsa te prekrijte fetama pršuta ili pancete (suhe slanine).

Zarolajte sve zajedno pa režite komade koje ćete nataknuti na štapiće za ražnjiće. Nabodite ih lagano počevši od kraja savijanja kako se ne bi otvarali. Rolice se mogu napraviti ranije pa ostaviti u hladnjaku do prženja.

Pržite ih na tavi s vrlo malo ulja dok ne porumene, cca. 5 minuta sa svake strane

Nakon što su prženi, izvadite iz tave i u nju ulijte vino da se opusti onaj crveni sos koji se može preliti preko ražnjića ili prilogu. 

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy