Špageti s tunom i domaćim rajčicama

Brz, jednostavan i ukusan ručak za 2-3 osobe


Objavljeno: 06.10.2012.

Foto: Tihana Koprek
Pogledano: 2298 puta

Kada ste u žurbi i brzo biste htjeli pripremiti neko jako ukusno jelo za koje vam ne treba puno namirnica - tjestenina je uvijek dobar odabir. 

Pitanje je samo koji ćete umak za tjesteninu odabrati. Tihana vam donosi jednostavan i brz recept za špagete u umaku od tune i domaćih rajčica.

Većinu sastojaka možda već i imate kod kuće, a i ako nemate možete ih pronaći u baš svakoj trgovini. 

Sastojci za 2-3 osobe:

350 g špageta
1 dcl ulja
1 žličica soli

2 konzerve tune
4 veće rajčice
1 češanj češnjaka
1 dcl ulja
peršin
1 žlica vegete
papar,sol
2 dcl vode (ili vina)

Priprema:

U slanoj vodi kuhajte špagete s malo ulja dok ne budu "al dente" :)

Procijedite ih i ostavite sa strane.

Jedan češanj češnjaka prerežite na pola i stavite na vruće ulje dok ne potamni, tj. dok ne pusti aromu pa ga maknite s ulja. U međuvremenu rajčicu operite i nasjeckajte na manje komadiće. Ja nisam vadila sjemenke, ako vam ne odgovaraju možete :)

Na ulje stavite rajčicu i pržite dok se većina tekućine ne ispari. Na to dodajte tunu, vegetu, sol i papar pa dinstajte cca. 5 minuta. Podlijte s 2 dcl vode ili bijelog vina ako imate i nastavite dinstati.

Na kraju dodajte 10-15 nasjeckanih listova peršina i sve promiješajte. Maknite s vatre i pustite da malo odstoji.

Poslužite sa špagetama :) Po želji možete malo posipati parmezanom i to je to :)  

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy