Tajne sretnih parova

Deset odrednica sretnih parova


Objavljeno: 20.11.2011.

Foto: imgfave.com
Pogledano: 3153 puta

Neki vam se parovi bez obzira bili oni u braku ili samo u vezi, čine kao da imaju nešto posebno. Oni su uvijek nasmijani i sretni, kao da im baš ništa ne nedostaje, dok vi sa svojim partnerom neprestano ulazite u svađe i rasprave.

Ako želite saznati što to oni imaju, a vi možda nemate, nastavite čitati. Možda i vaša veza postane nešto posebno.

Sretni parovi:

1. Idu zajedno u krevet

Time što zajedno odlaze na spavanje, pokazuju da žele osjetiti bliskost koja se može ostvariti samo u krevetu. I ne, to ne mora nužno značiti seks. Dovoljno je da se ušćućure jedan drugome u zagrljaj i pričaju o svojemu danu ili nešto slično. Također, spavanje u zagrljaju je jako bitno. Čak i ako vam se ne ide u isto vrijeme u krevet, učinite taj kompromis, izmazite se, pa se vratite pred telku kad on zaspi.

2. Dijele interese

Da ne postoje zajednički interesi, vjerojatno ne bi bilo para. No svakodnevno djeljenje zajedničkih interesa i ideja, bitno je za održavanje zdrave atmosfere u vezi. Također kako je dobro imati vlastite aktivnosti, dobro je neke, barem jednu, dijeliti s partnerom. Primjerice jutarnji jogging ili tako nešto.

3. Drže se za ruke

Možda vam zvuči djetinjasto, no to pokazuje kako ste i dalje zaljubljeni. To znači da ste sretni samo zbog tog jednog dodira ruku bez ozbira jeste li u tom trenutku u šetnji gradom ili sjedite doma na kauču. Ta naizgled beznačajna radnja, pokazuje da ste povezani u bilo kojem trenutku.

4. Fokusiraju se na pozitivno

U svakoj vezi ili braku uvijek postoji nešto što vas kod vašeg partnera previše živcira; uglavnom se radi o nekim sitnicama, nekim partnerovim radnjama koje vas jednostavno nerviraju, no u sretnoj vezi, uvijek ćete se više fokusirati na ono što je kod njega pozitivno. Fokusirani ste, i ponosni na milijun stvari koje vaš partner radi dobro, a ne na par stvari koje radi krivo.

5. Opraštaju

Oprostiti nije uvijek tako lako. No u sretnim vezama, parovi lako opraštaju, a osim toga, kada nešto oproste, više se na to ne vraćaju i ne nabadaju na nos jedno drugome pogreške iz prošlosti. Jednom kada je nešto oprošteno, gotovo da je i zaboravljeno.

6. Govore Volim te

Svatko voli čuti “volim te”. Naravno ne morate svojemu partneru svaki dan to govoriti, no ponekad zasigurno da, onda kada osjećate da biste mu to trebali reći čak i onda kada ste sigurni da on to zna i da ne morate posebno naglašavati. Time njemu i nakon godina dajete do znanja da vam je stalo, a i sebi to potvrđujete. Naravno, ako je iskreno.

7. Komuniciraju

Komunikacija je bitna sastavnica uopće opstanka bilo koje veze, a svakako i dugoročne sreće. Kada znate da sa svojim partnerom možete podijeliti sve, kada možete pričati o najsretnijim događajima, a kada je potrebno i raspravljati o najgorim stvarima. Komunikacija je bitna, uvijek morate moći partneru reći što vas muči, ali i saslušati njega.

8. Znaju što je kompromis

Ponekad vam neke stvarni nisu po volji, ali u sretnoj vezi partneri znaju da ako nešto daju, da će i dobiti nešto zauzvrat. Oba su partnera nesebično i uvijek spremna na kompromis.

9. Razmjenjuju nježnosti

Razmjenjivanje nježnosti kroz zagrljaje, poljupce i male dodire vrlo je važno. To stvara povezanost i na neki način cijelo vrijeme održava romantičnu atmosferu. Tko ne bi bio sretan?

10. Imaju poštovanja

Svaki partner u vezi mora imati iznimno puno poštovanja prema onom drugome te njegovim željama, osjećajima i mislima. Uzajamno poštovanje odličan je temelj za izgradnju sretne veze.

****

Ako u vašoj vezi ne postoji ni jedna od ovih 10 odrednica sretnih parova, onda biste se zaista trebali zapitati zašto ste uopće u vezi…

Ipak nikada nije kasno, pokušajte barem neke od navedenih 10 ukomponirati u svoju vezu.

Zapamtite, sreća je stvar izbora! Sretno ☺ 

Komentari
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2801 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 2944 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3018 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3029 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 2835 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 2921 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy