U trendu je mrziti Valentinovo

Odnedavno kao da nitko ne voli Valentinovo, pa ni zaljubljeni golupčići


Objavljeno: 14.02.2012.

Foto: Tomislav Može
Pogledano: 2482 puta

U životu često nailazimo na neke trendove koje ponekad preuzmemo, ponekad ne.

Razmišljajući nekoliko godina unazad, zaista je svašta bilo u trendu, poput primjerice techna, polijevanja traperica Domestosom kako bi dobili onaj "prekrasni“ izbjeljeni uzorak, trend što manjih mobitela, trend što većih mobitela, trend narodnjaka, trend rocka, trend lijepo obučenih ljudi, trend klošarski obučenih umjetnika – shvaćate poantu.

Najmanji problem za uništene traperice i slušanje muzike zbog koje danas slabije čujemo za bar 20%. Problemi nastupaju kad na scenu stupe emocionalni trendovi. Pa su u trendu otvorene veze, pa je u trendu prvi put spavati s nekim s 12 godina, u trendu je imati nedefiniranu vezu i još balaviti po nekome sa strane, sakrivati osjećaje jer nisu u modi i slično. U ovo doba godine naročito je u trendu mrziti Valentinovo.

Svi smo jednom u životu bili sami u ovo doba. Onaj osjećaj kad prolaziš kroz gradske parkove i trgove, a svi se žnjaraju, grle, ljube i nose crvene ruže svima je predobro poznat. U tim trenucima lako je mrziti Valentinovo psujući sebi u glavi i misleći kako su se svi urotili protiv nas. Također, Valentinovo mrze i oni parovi koji su u nefunkcionalnim vezama, naročito ga mrze škrtci koji ne samo da na taj dan ne bi voljenoj osobi kupili ružu, nego nikad, ali odnedavno Valentinovo kao da ne voli nitko, pa čak ni oni pravi pravcati zaljubljeni golupčići.

Zašto? Zato što Valentinovo, eto, nije u trendu.

Nije u trendu pokazivati osjećaje, nije u trendu razveseliti nekog s nečim, nije u trendu malo posebnije provesti dan sa svojom boljom polovicom, nije u trendu poljubiti partnera na javnom mjestu, nije u trendu curi kupiti cvijeće ili otvoriti vrata, pogotovo nije u trendu biti romantičan.

Naravno, uvijek je najprikladniji onaj argument: Mrzim Valentinovo zato što je preiskomercijalizirano. Neću nikome kupiti poklon zato što neka glupa tradicija nalaže tako. Valentinovo je stvoreno samo da se zaradi više. Valentinovo je za luzere u lošim vezama kojima partneri i tako ne iskazuju pažnju pa se na taj dan kao iskupe.

Zapravo, sve to stoji. Valentinovo je preiskomercijalizirano. Ali su komercijalizirani i Božić i Nova godina. Hoćete li stvarno slagati da ovaj Božić niste nikome kupili poklon čisto da svijetu pokažete svoj inat protiv komercijalizacije i globalizacije? Pa čak se i ateisti darivaju na taj dan. Ili ćete tvrditi da iz istog razloga niste izašli za Novu godinu? Ma dajte. Iritiraju vas crvene ruže? Poklonite mu/joj kaktus. Nemate novaca? Prijedloga za poklone bez novaca na internetu ima mali miljun. Lijeni ste bilo što pogledati i organizirati? Onda je rečenica „Valentinovo je glupo“ i više nego prikladna.

Što se tiče ovih drugih razloga, bili vi u funkcionalnoj ili nefunkcionalnoj vezi, malo razmislite i priznajte sami sebi kada ste nešto zaista lijepo napravili za partnera? Kad ste mu nešto poklonili bez ikakvog razloga, kada ste napravili večeru po njegovom ukusu, pogledali nešto bez ceketanja? Da, svaka lijepa veza svakodnevno bi trebala izgledati tako, ali svi komotno možemo priznati da nemamo svaki dan živaca, vremena i ponekad novaca za svojeg partnera.

Valentinovo ne bi trebalo biti iznimka. Svaki dan u lijepoj vezi trebao bi biti kao jedno Valentinovo. No u slučaju da nije, Valentinovo je samo lijepi podsjetnik da je vrijeme da usporimo malo, sjetimo se bitnih stvari u životu, odbacimo sav stres u vezi posla, škole i fakulteta i jednu lijepu zaljubljenu večer uživamo s osobom u koju smo zaljubljeni. A svima nam ponekad taj podsjetnik zaista treba.

Suprotno uvriježenom mišljenju, za Valentinovo doista nisu potrebne kerefeke ni skupe večere, čak ni crvene ruže. Potrebna je dobra volja, romantično raspoloženje, dvije zaljubljene osobe i večer posvećena samo njima dvoma.

A sad iskreno priznajte, zar vam Valentinovo i dalje zvuči toliko grozno?

Komentari
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 2647 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 2770 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2797 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 2940 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3014 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3025 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy