Zagrizli kao pitt bull

Znate da nije dobro, a ipak ne puštate


Objavljeno: 26.01.2012.

Foto: Petra Nenadić
Pogledano: 2005 puta

Dakle, veza vam je živi očaj. Samo se svađate, ne sjećate se kad ste zadnji put bili u kinu, kad vam je kupio ružu, rekao nešto lijepo, kad ste uživali s njim (da ne pričamo o ekstremnim primjerima poput udaranja, vrijeđanja i slično). Već tjednima razmišljate da napravite taj zadnji korak - prekid, pa vas je strah samoće, pa ga volite pa imate zajednički stan, hrpu prijatelja, nekad davno je i seks štimao, tu je i navika itd.

Imate potpuno pravo. Život je samo jedan i zašto ga ne biste potrošile na neku budalu koja vas ne zavrjeđuje? Stvarno je naporno potrpati stvari u nekoliko kutija, reći pa-pa i opet biti zadovoljan sam sa sobom.

Evo sretnih trinaest koraka koje morate napraviti kako definitivno ne biste prekinuli i živjeli (ne)sretno do kraja života (mjeseca):

1. Staviti velik znak "DENIAL" na čelo i uvjeravati se da ste zapravo sretni

Ma ovo je samo faza. On vas definitivno voli, samo je malo pogubljen. Pa i sami znate da često dramite bezveze i od muhe radite slona. Mislim, bilo vam je lijepo na moru 2009., zar ne?

2. Reći da prekidate, a da to stvarno ne mislite

Zapravo, svaku normalnu osobu bi pogodilo da im osoba za koju nešto osjećaju odjednom kaže doviđenja, naročito frajere koji uglavnom ne kuže da nešto gadno ne štima. Ako ga je trgnulo u prošlosti, zašto ne bi i sada? Čim kažete da odlazite, on će odjednom shvatiti da vas voli najviše na svijetu i neće vas pustiti, bit ćete zaljubljeni sljedeća dva tjedna dok se opet ne vratite na isto. Zvuči kao užasss......no dobar plan. Samo naprijed!

3. U skladu s korakom 2, u svađi pokupiti sa sobom par majici i četkicu za zube

Zar nije super biti žena i već veliku dramu zapečatiti još većom? Ako ga nisu trgnule riječi da prekidate (koje i tako niste mislile, ali nema veze), definitivno će shvatiti da ozbiljno (mhm) mislite kad naprasno i histerično u torbu utrpate svoju četkicu za zube. To što ćete sljedećih nekoliko tjedana prati zube s njegovom kad se pomirite i dođete prespavati opet nema veze, stvar je principa!

4. Ako korak 2. i 3. ne upale, početi histerično ridati

Muškarci ništa više ne vole od ženskog plača. Nema veze što ste plakali već milijun puta i znate da ne djeluje, ovaj put će on vidjet svoga boga kad se još počnete daviti i izbacivati šmrklje na veliko.

5. Dramatično reći: „Ovo je sada zbogom, želim ti puno sreće i bit ću sretna što sa mnom negdje dišeš ispod istog neba!“, poljubiti ga u obraz i šmrcajući, bacivši pogled unazad, izaći kroz vrata (i obavezno dobaciti „ja sad stvarno idem“ prije samog izlaska, čisto u slučaju da vas nije čuo)

Ako na ovo ne padne, onda ste hodali s Antarktikom.

6. „Možeš doći po svoje stvari u utorak“

Ne zove? Ne piše? Valjda misli da će vas pustiti. Mislim, i hoće, ali ne još. Lijepo vi njemu pokažite da mislite "ozbiljno" i pošaljite drama poruku na kvadrat da vam njegove stvari zauzimaju emocionalni i fizički prostor i onemogućuju nastavak života, nakon čega definitivno neće shvatiti da je to očajnički pokušaj da ga vidite na 5 minuta.

7. Šaljite mu manijakalne poruke u 4 ujutro

Nemojte izaći s frendicama, napiti se, zabavljati se, eventualno upoznati nekog novog. U ovoj fazi vrijeme je za gledanje filmova poput P.S. Volim te, uz bocu Ribara i ridanje. Kada završite s tim oko 4 ujutro, dajte mu do znanja da mislite na njega s nekim emo stihovima vaše pjesme. Ili pošaljite skroz praznu poruku, o da, to će savršeno oslikati stanje vaše duše bez njega.

8. Pričajte s njegovim prijateljima

„Joj, kak sam to slučajno naletjela na tebe u vašem bircu u kojem visite apsolutno svaki dan, tko bi rekao? Ma joj, ja ti tu baš ne volim dolaziti jer smo X i ja prekinuli, znaš, ne bih pričala o tome. Nego, kako je on, ima li drugu, je li me zaboravio, misli li na mene, želi li se pomiriti, je li me ikad volio, shvaćao me ozbiljno, uzimao zdravo za gotovo, RECI MI?!“

9. Nazovite njegovu mamu

„Joj teta, baš sam vas se sad sjetila nazvati u 6. mjesecu da vam se zahvalim za božićni poklon, baš ste dragi. X i ja? Ma super. Ovaj, malo smo posvađani (dramatično šmrknete nosom), ali bit će to sve u redu. Valjda. Nadam se. Ma bit će. Sigurno. Možda. Ovaj, možete ga nazvati i nagovoriti ga da mi se vrati?“

10. Uhodite ga na fejsu

Stavio je link neke pjesme. Brzo, je li vesela? Je li tužan? Sigurno se drpa s nekom droljom! Ajme, pa tu je još i neki status. I smajlić!? On se smije dok vi umirete od tuge?? Oh, lažna uzbuna. Tu je neka slika na kojoj izgleda pomalo tužno i sjetno. Sigurno misli na vas. Sve je ok.

11. Molite ga za pomirenje kad ga nakon 10. koraka vidite s onom fufom na slikama

U redu, očito nije shvatio poantu prekida u kojem je trebao uvidjeti da ste stvoreni jedno za drugo. Ali svi su dečki malo pogubljeni, uloga cure je da im bude druga mama pa ćete ga vi izvesti na pravi put i pokazati mu da pripadate jedno drugom. Nazovite ga i zahtjevajte susret.

12. Pomirite se

Ma definitivno vas nije primio iz sažaljenja, i vi ste njemu nedostajali jednako kao i on vama, uz iznimku da je on punih tjedan dana vašeg prekida, za razliku od vas, funkcionirao apsolutno normalno i nije se ponašao kao psihopat. Nema veze, svatko se s tugom nosi na svoj način. Pada pomirbeni seks, ptičice pjevaju, život je lijep. Sljedećih par tjedana bar.

13. Mirno čekajte da vas on napuca da se osjećate kao stara beskorisna krpa

Umjesto da provjerite imate li još kičmu i napucate ga kad se opet počnete osjećati loše, lijepo se začahurite i čekajte da vas on ostavi kad mu jednom dojadi vaša neodlučnost i smisao za dramu. Pomirite se s tim da ste prevelika kukavica da si posložite život. To što ćete se nakon što vas odbaci osjećati još deset puta gore nego kako biste se osjećali da ste uzeli stvar u svoje ruke, nema veze. Samopouzdanje je ionako precjenjeno. 

Komentari
Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 2832 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 2918 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2798 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 2941 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3015 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3026 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy